Linkovi

Medicinski priručnik Merck Manual na webu


S gotovo 10 milijuna prodanih primjerka na 18 jezika vjerojatno je najkorištenija medicinska knjiga na svijetu. Primjerak Merck Manuala možete kupiti za oko 40 američkih dolara, a možete ga dobiti i besplatno na web sajtu koji vam predstavljamo ovaj tjedan - MerckManual.com.

Ponekad se čini da liječnici imaju cijele medicinske biblioteke u svojim ordinacijama, ali ako bi trebali izabrati samo jednu knjigu koju bi ponijeli sa sobom na neki pusti otok, mnogi od njih bi odabrali uvaženi Merck Manual. Prvi ga je put objavila kompanija pod istim imenom 1899. godine i otada je ovaj priručnik bio obnovljen 17 puta. Sad je Merck Manual dostupan i putem Interneta. Jedan od urednika Rob Porter kaže kako je nekoliko stvari čini jedinstvenom među drugim medicinskim priručnicima na Internetu. "Kao prvo naša je usluga potpuno besplatna online. Neki od naših najvećih konkurenata imaju uistinu odličan proizvod, ali oni traže da se pretplatite na sajt. Drugi traže da se registrirate i prikazuju oglase. Merck Manual nema oglase i ne morate se registrirati".

Dr. Porter naglašava autoritativni način na koji se Merck Manual sastavlja. "Imamo preko 300 autora koji su svjetski stručnjaci na određenim područjima medicine. Onda imamo i vanjski uređivački odbor koji provjerava sve teme kako bi se osigurala točnost. Potom, naravno, kućni urednici Merck Manuala – uključujući tu i mene – pregledaju formulacije kako bi osigurali da su napisane na najjasniji i najkoncizniji mogući način".

Budući da je izvorni priručnik namijenjen liječnicima, ljudi kojima medicina nije struka mogu lakše koristiti izdanje za kućanstva, koje uživa isti autoritet iako je napisano na svakodnevnom jeziku. Kao i izvorni Merck Manual, i izdanje za kućanstva je dostupno na španjolskom, kineskom i drugim jezicima. Na sajtu se također mogu pronaći specijalizirani priručnici za brigu o starijim osobama, kao i Merck Manual za veterinare. Dr. Porter kaže da je u tijeku projekt koji će od sljedeće godine omogućiti da se sadržaji priručnika kontinuirano obnavljaju što u prošlosti nije bilo moguće. Da ponovimo adresa ovog web sajta je http://merckmanual.com.

XS
SM
MD
LG