Linkovi

SAD protjeruju oko tisuću stranaca, članova kriminalnih bandi, koji nelegalno borave u zemlji


Ministarstvo domovinske sigurnosti ne bavi se samo obranom od terorizma. Dnevnik Washington Post piše kako su u posljednjih mjeseci američka carina i imigracijske službe – koje djeluju u sklopu ovog ministarstva – pritvorile više od tisuću osoba latinoameričkog podrijetla koje su u zemlju ušle ilegalno, a sumnja se da su članovi uličnih kriminalnih bandi, koje se većinom bave krijumčarenjem i prodajom droga.

Umjesto da ih goni redovitim putem, kroz američkih pravosudni sustav, Ministarstvo domovinske sigurnosti planira ove osobe po brzom postupku poslati u zemlji iz kojih su došle – piše Washington Post.

******

Dnevnik New York Times piše o ostavci jednog člana upravnog odbora odbora Sveučilišta Harvard, zbog toga što je ovo tijelo izglasalo povišicu plaće za dekana sveučilišta Lawrencea Summersa.

Ostavku je podnio Conrad Harper, jedini član upravnog odbora koji je afro-američkog podrijetla. Razlog njegove ostavke glasi: Lawrence Summers se tijekom svog mandata uspio antagonizirati s predstavnicima većine manjinskih skupina. Prema Conradu Harperu, Summers je uvrijedio sudionike jednog znanstvenog skupa o Indijancima, a jednom profesoru afro-američkih studija rekao je da bi se 'manje trebao družiti s rapperima, a više se baviti znanstvenim radom'. Posljednja kontroverzna Summersova izjava odnosila se na mogućnost da žene, možda, nisu spremne za uspjeh u prirodnim znanostima – iz genetskih razloga.

Povišia je iznosila 3 posto. Godišnja plaća dekana Harvarda iznosi 563 tisuće dolara. Usporedbe radi, predsjednik Sjedinjenih Država zarađuje 400 tisuća dolara godišnje.

******

Dnevnik USA Today piše o bankrotu tvrtke Atkins Nutritionals, koja stoji iza vjerojatno najpopularnije dijete u prošlih desetak godina.

Stručnjaci za prehranu nagađaju da bi bankrot ove firme mogao označiti kraj visokoproteinske dijete koja je stavljala naglasak na meso i savjetovala izbjegavanje ugljikohidrata - kruha, tjestenine, krumpira i riže.

Međutim, glasnogovornica firme Atkins Nutritionals izjavila je da će firma 'u promijenjenom okružju, nakon stečajnog postupka, nastaviti rasti'.

XS
SM
MD
LG