Linkovi

Los Angeles: Ančić eliminiran u prvom krugu


Na turniru Mercedes-Benz Cup u Los Angelesu, Tajlanđanin Paradorn Srichaphan porazio je šestog nositelja Marija Ančića sa 7-6, 6-7 i 6-2. 44-rangirani Tajlanđanin u drugom krugu igra protiv Amerikanca Paula Goldsteina, koji je u prvom krugu eliminirao Frnacuza Cyrila Saulniera. Malo poznati Brazilac Ricardo Mello porazio je Francuza Sebastiena Grosejana.

Prvi nositelj turnira je Andre Agassi, koji nije nastupao od French Opena u svibnju zbog ozljede. Agassi je jučer najavio da je sklopio ugovor o reklamiranju s Adidasom, nakon što je 17 godina reklamirao Nike.

Jelena Kostanić plasirala se u drugi krug Grand Prix turnira u Budimpešti lakom pobjedom nad Francuskinjom Emilie Loit s 6-1, 6-2. U drugom krugu čeka je Julia Schruff.

Na svjetskom prvenstvu u plivanju u Montrealu, hrvatski plivač Gordan Kožulj plasirao se u polufinale u disciplini 100 metara leđno. Kožulj je u kvalifikacijama postavio i novi hrvatski rekord od 55 sekundi i 20 stotinki, što je za stotinku bolje od njegovog dosadašnjeg rekorda. Jučer su postavljena i dva nova svjetska rekorda. Amerikanka Jessica Hardy postavila je novi svjetski rekord u polufinalu utrke na 100 metara prsno, koju je isplivala za minutu 6 sekundi i 20 stotinki, odnosno 17 stotinki brže od prethodnog rekorda Amerikanke Liesel Jones. Južnoafrikanac Roland Schoeman oborio je vlastiti svjetski rekord na 50 metara delfin, postavljen samo dan ranije. Novi rekord iznosi 22 sekunde i 96 stotinki, odnosno, četiri stotinke je bolji od prethodnog rekorda.

XS
SM
MD
LG