Linkovi

Vlade širom svijeta osuđuju bombaške napade u Egiptu


Vlade širom svijeta osuđuju današnje bombaške napade u Egiptu. Sjedinjene Države su priopćile da stoje uz Egipćane u ovim teškim trenucima. U priopćenju Bijele kuće kaže se da je Washington spreman pružiti pomoć egipatskim vlastima da izvedu odgovorne za ovaj napad pred lice pravde. Državna tajnica Condoleezza Rice opisala terorizam kao "nesreću koja ne poznaje granice i ne poštuje nikakvu vjeru".

U Britaniji, koja je još uvijek u šoku od terorističkih napada u Londonu, dužnosnici su priopćili da napadi u Egiptu predstavljaju još jedan užasan teroristički zločin. Ministar vanjskih poslova Jack Straw izrazio je punu podršku svoje vlade Egiptu u borbi protiv terorizma. Francuski predsjednik Jacques Chirac izrazio je solidarnost svoje zemlje s Egiptom i naglasio apsolutnu odlučnost francuske vlade da se bori protiv terorizma.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio da međunarodni terorizam želi proširiti strah po "civiliziranom svijetu". Pozvao je sve zemlje da surađuju u borbi protiv terorizma. Iračka vlada izrazila je sućut i uputila najbolje želje Egiptu u borbi protiv – kako se kaže u poruci – "raka terorizma koji prijeti cijelome svijetu". Osude napada stižu i iz Teherana gdje je Iran zatražio od zapadnih zemalja da izbjegnu okrivljavanje muslimana uvođenjem posebnih mjera u njihovim zajednicama.

XS
SM
MD
LG