Linkovi

Predsjednik Bush pozvao Amerikance da za Dan neovisnosti odaju počast američkim vojnicima koji se nalaze na službi širom svijeta


Predsjednik Bush je u svom redovitom subotnjem obracanju putem radija rekao da je Dan neovisnosti – koji se u Sjedinjenim Državama obilježava u ponedjeljak - vrijeme da se Amerikanci prisjete svog nasljeda u obrani slobode i promicanju demokracije. Predsjednik je pozvao zemlju da obilježi 4. srpnja odajuci pocast americkim vojnicima koji se nalaze na službi širom svijeta. Pokušavajuci pobuditi domoljubne osjecaje, americki je predsjednik povezao rat protiv terorizma s americkom bitkom za neovisnost od Britanije prije više od dva stoljeca.

Suceljen sa sve manjom podrškom ratu u Iraku, George Bush je izjavio da nastaviti s borbom jest najbolji nacin da se oda pocast Amerikancima poginulim u Iraku i Afganistanu. Napomenuo je da se Amerikanci moraju prisjetiti vizije i uvjerenja koje su imali ocevi utemeljitelji americke nacije. Demokrati su u svom obracanju danas priopcili da je proslava Dana neovisnosti idealna prilika za predsjednika da iznese svoj plan za Irak Amerikancima.

XS
SM
MD
LG