Linkovi

Hillary Rodham Clinton pomaže New Yorku u kandidaturi za Olimpijadu


Britanija šalje premijera Tonyja Blaira; Francuska predsjednika Jacquesa Chiraca. New York – u pokušaju da održi korak – laća se krajnjeg oružja – piše "New Times" i pojašnjava: u Singapuru, slijedeći tjedan, pred Međunarodnim olimpijskim odborom, interese grada New Yorka u vezi s Olimpijadom 2012. godine zastupat će senatorica Hillary Rodham Clinton.

Sučeljen s neugodnom činjenicom da bi New York mogao biti jedini kandidat za domaćinstvo olimpijade bez vodeće političke ličnosti u izaslanstvu, gradonačelnik Bloomberg se latio telefona i pozvao u pomoć slavnu bivšu prvu damu. Ona bi trebala privući poglede na 'Veliku jabuku' u konkurenciji s – osim navedenih čelnika Britanije i Francuske – španjolskim kraljem i kraljicom, te, možda, ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Iz "Washington Posta" saznajemo da će mase ljudi koje će se 4. srpnja okupiti na Nacionalnom Mallu da bi gledale vatromet povodom Dana neovisnosti, sudjelovati u prvom velikom testu za rute evakuacije iz središta glavnog američkog grada od terorističkih napada 2001. godine.

Petnaest minuta nakon završetka vatrometa, policajci će uputiti desetke tisuća pješaka i vozača koji će napuštati Mall prema sedam evakuacijskih ruta, na kojima će crveno, odnosno zeleno svjetlo semafora trajati po četiri minute. Test će trajati 45 minuta. Logistika evakuacije Washingtona – prema stručnjacima – svodi se na reguliranje odlaska manjih skupina sa specifičnih lokacija, jer je – tvrdi se – zbog lokalne cestovne infrastrukture nemoguće evakuirati čitav grad.

XS
SM
MD
LG