Linkovi

Jackson - udarna tema u američkom tisku


Na naslovnicama današnjih izdanja najvećih američkih dnevnih listova ogleda se zanimanje za završetak suđenja Michaela Jacksona.

"New York Times" donosi niz reakcija poznatih i manje poznatih osoba, od kojih su neke i same bile akteri tijekom suđenja. Evo i nekih od njih: Prvo, porotnici: 'Imam osjećaj da je Michael Jackson vjerojatno seksualno napastvovao dječake. Ne mogu vjerovati – nakon svih svjedočenja koje smo čuli – da je 365 dana proveo u svom krevetu i nije učinio ništa više od gledanja televizije i jedenja kokica. No, to ga ne čini krivim po optužbama koje su bile dignute u ovom slučaju, a upravo o tome smo se mi morali izjasniti,' izjavio je porotnik broj 1.

'Uopće mi se nije dopalo kada je majka tužitelja pucketala prstima prema nama i mislila sam si 'gospođo, nemoj ti nama pucketati prstima,' komentirala je porotnica broj 5. Tužitelj Tom Sneddon, pak, kaže: 'Vraćamo se na posao. Čeka nas velik broj drugih slučajeva. Moramo raditi svoj posao … No, neću se osvrtati u prošlost niti izvinjavati za bilo što što smo učinili.' 'Pravdi je udovoljeno. On je nevin i to je čitavo vrijeme i bio,' kaže njegov odvjetnik Thomas Mesereau Mlađi. 'Nikada se ne bih bila udala za pedofila. Sustav pravde očito funkcionira,' rekla je Debbie Rowe, bivša Jacksonova supruga. 'Hvala Bogu da je Michael za vijeke vijekova sprao ljagu sa sebe. Možda će ga sada ljudi pustiti na miru,' izjavila je njegova vjerna prijateljica, glumica Elizabeth Taylor. 'Vrijeme je da počne proces zacijeljenja rana,' ocijenio je velečasni Jesse Jackson.

A, što se tiče obožavatelja negdašnjeg Kralja popa, 'Michael, u ime čovječanstva, žao nam je za sve!' – natpis je na jednom od transparenata ispred sudnice. 'Minute prije izricanja presude bile su najnervozniji trenuci mog života,' rekao je 21-godišnji Kent Vilhemsson, koji je presudu vidio na televiziji u Stockholmu, kamo se vratio iz Santa Marije, gdje je nekoliko tjedana držao počasnu stražu ispred sudnice.

Sada kada je oslobođen optužbi, - piše list "USA Today" – slijedeće veliko pitanje za nekad nezaustavljivu zvijezdu je može li ponovno izgraditi svoju smrskanu karijeru i izvući se iz dugova. Eksperti glazbene industrije ocjenjuju da bi Jackson mogao napraviti skroman come-back, pjevajući hitove koji su ga proslavili prije dvadesetak godina, posebice u Europi i Aziji, gdje mu je popularnost odavno nadmašila onu u Americi. Kod kuće, međutim, ako će željeti spasiti barem dio karijere, smatraju neki stručnjaci, morat će učiniti ono čega se do sada jako libio – javno se pokajati! Amerika je iznimno sklona opraštanju, ali oprašta samo ako se to od nje zatraži. Michael Jackson mora javno priznati da je donosio vrlo, vrlo loše odluke pustivši dječake u svoju spavaonicu, bez prisutnosti i nadzora drugih osoba.

XS
SM
MD
LG