Linkovi

Philadelphia će biti domaćin novog Live Aida


Dva desetljeća nakon prvog Live Aida, kada su se rockeri sjatili u Londonu i Philadelphiji da bi prikupljali sredstva za ublažavanje gladi u Etiopiji, pjevač i aktivist Bob Geldof planira još jednu sličnu humanitarne priredbu.

Novi koncert naslovljen "Live 8" održat će se 2. srpnja na Benjamin Square Parkwayu i poklopit će se s koncertom u Londonu, najavljuju organizatori. Detalji, uključujući imena sudionika, za sada se čuvaju u tajnosti. Naslov Live 8 odjek je summita skupine G-8, sastanka najjačih industrijskih zemalja svijeta, koji treba početi nekoliko dana kasnije. Geldof je pozvao svjetske industrijske sile da pomognu više u borbi protiv gladi i siromaštva u Africi.

Na prvom Live Aidu održanom 13. srpnja 1985 na bivšem stadionu JFK u južnoj Philadelphiji, nastupili su Mick Jagger, Madonna, Tina Turner i mnoge druge zvijezde, dok je drugi istovjetni koncert održan u Londonu. Oba koncerta donijela su milijune dolara pomoći za Etiopiju. Za sada je Sting potvrdio da će sudjelovati na Live 8.

XS
SM
MD
LG