Linkovi

Predsjednik Bush i njegova supruga mole za Papu


Predsjednik Bush i njegova supruga Laura mole se za Papu Ivana Pavla drugog. Glasnogovornik Bijele kuce Scott McLellan je rekao da se prvi americki par pridružio ljudima širom svijeta u molitvama za svetog oca. Po rijecima predsjednikova glasnogovornika, izljevi ljubavi i zabrinutosti od tolikih ljudi, ukljucujuci i milijune Amerikanaca, dokaz su papine velicine. Scott Mclellan je dodao da americkog predsjednika stalno izvještavaju o papinom zdravstvenom stanju. George Bush i Papa posljednji su se put susreli u Rimu u lipnju prošle godine, kad je americki predsjednik svetom ocu urucio najviše americko civilno odlicje za njegovo celništvo na polju morala.

Zdravstveno stanje Pape Ivana Pavla II se pogoršalo te je sinoc primio sakrament posljednje pomasti i pricesti.

Ljudi u papinoj domovini Poljskoj masovno odlaze u crkve kako bi se molili za svog sunarodnjaka, nacionalnog junaka, dok se on bori za svoj život. Roden kao Karol Wojtila 1920, papa je u središtu bdijenja u poljskoj crkvi Majka božja Fatimska – svetištu podignutom nakon neuspjelog atentata na svetog oca 1981. godine. Katolicke crkve u Betlehemu, u jeruzalemskog Starom gradu, u Jordanu i drugim dijelovima Svete zemlje pripremaju posebne molitve za svetog oca. Kršcani u Aziji takoder odaju pocast Ivanu Pavlu drugom.

U Parizu ce nadbiskup veceras predvoditi posebnu misu za svetog oca u katedrali Notre Dame. Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebacki nadbiskup kardinal Josip Bozanic pozvao je vjernike svoje nadbiskupije i cijele zemlje na molitvu za papu Ivana Pavla II. Inace, zagrebacki nadbiskup nalazi se u posjetu Poljskoj gdje je danas posjetio Papino rodno mjesto Wadowice.

Zdravlje papa Ivana Pavla drugog postajalo je sve gore nakon 1. veljace kad je prebacen u rimsku bolnicu Gemelli nakon poteškoca s disanje zbog gripe. Sveti je otac otpušten iz bolnice 10 dana kasnije, medutim opet je prebacen u bolnicu 24. veljace sa slicnim simptomima. Tad su lijecnici odlucili da obave traheotomiju, zahvat kojim je napravljen otvor u Papinom vratu i umetnuta cjevcica. Papa otprije boluje od Parkinsonove bolesti koja postepeno utjece na mišice, ukljucujuci i one u prsima i grlu.

XS
SM
MD
LG