Linkovi

Komičaru ipak dozvoljene šale o Jacksonu


Sud u Kaliforniji, na kojem se sudi Michaelu Jacksonu, zaključio je da poznati komičar Jay Leno može u svojem programu iznositi šale na Jacksonov račun, unatoč tome što je on jedan od potencijalnih svjedoka obrane. Sudac Rodney Melville zaključio je da se prisilna šutnja, koju je nametnuo sud, odnosi samo na iznošenje podataka o pojedinim aspektima Jacksonovog slučaja.

Jay Leno, koji vodi popularnu emisiju "The Tonight Show", počeo je koristiti druge komičare da u njegovo ime zabavljaju publiku šalama o Jacksonu, nakon što mu je sud uveo prisilnu šutnju. Tu je odluku suda uspio jednom i sam zaobići, kada je, na dan kada je Jackson došao u sudnicu ravno iz bolnice u pidžami, i sam "zakasnio" na početak svoje emisije u papučama i pidžami. Jacksonovi odvjetnici tražili su da se strogo ograniči ono što Leno može reći u svojoj emisiji, no odvjetnici komičara tvrdili su da bi se time narušila njegova sloboda govora.

Jackson je optužen da je spolno zlostavljao 13-godišnjeg dječaka na svojem ranču Neverland, i izjavio je da se ne osjeća krivim po navodima optužnice.

XS
SM
MD
LG