Linkovi

Druga debata izmedju Bush i Kerry-ja - 2004-10-08


Predsjednik Bush i demokratski predsjednički kandidat John Kerry večeras održavaju svoju drugu od tri predsjedničke debate.

Senator Kerry je sinoći stigao u St. Louis, savezna država Missouri, gdje će se na univerzitetu Washington održati večerašnja debata. Sa novim izvještajem vlade u kojem je rečeno da Saddam Hussein nije imao oružje za masovna razaranja, senator Kerry ima jake argumente u debati oko Iraka.

Prije nego je krenuo za St. Louis, predsjednik Bush je priznao da oružje nije nadjeno u Iraku, ali je grupi pristalica u mjestu Wausau, u saveznoj državi Wisconsin, rekao da je Sadam Hussein bio jedinstven neprijatelj kojeg je trebalo ukloniti, optužujući senatora Kerrya za hipokriziju.

Večerašnja debata će biti u formi tradicionalnog sastanka u gradskoj vjećnici gdje će oko 100 do 150 odabranih glasača, još neodlučnih postavljati pitanja unaprijed dostavljena i odobrena. Teme će između ostalog najvjerovatnije uključivati američke akcije u Iraku, terorizam, a na domaćem planu će dominirati pitanja zdravstvene zaštite, poreza i radnih mjesta.

XS
SM
MD
LG