Linkovi

General Mark Kimmit: marinci odlučni da održe krhko primirje u Falluji - 2004-04-28


Američki general Mark Kimmit je izjavio danas u Baghdadu da su marinci odlučni da održe krhko primirje u gradu Falluji, usprkos obnovljenoj vatri izmedju pobunjenika i vojnika koalicije.

General Kimmit je takodjer kazao da zapovjednici marinaca na terenu vjeruju i dalje da je mogućan izvjestan politički dogovor kojim bi se obustavio sukob, dodajući kako marinci otvaraju vatru isključivo kada su napadnuti. Marinci, kazao je general Kimmit, nastavljaju boriti se protiv izoliranih pobunjeničkih ćelija u nekim dijelovima grada, koji je inače pod sunitskom kontrolom.

U medjuvremenu svježi video snimci koji stižu iz Falluje, prikazuju oblake crnoga dima koji se diže nad pojedinim dijelovima grada, kao i američke tenkove, helikoptere sa mitraljezima, i borbene avione, koji gadjaju mete u gradu, i razmjenjuju vatru s pobunjenicima. Predsjednik Bush je u medjuvremenu u Washingtonu, nakon susreta sa švedskim premijerom, Goranom Personom, rekao da se većina stanovnika Faludje vraća normalnom životu i da će američki zapovjednici na terenu uraditi sve što je potrebno za sigurnost Faludje.

XS
SM
MD
LG