Linkovi

Kandidati za ministra odbrane i njegove zamjenike - 2004-02-13


Predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Adnanu Terziću danas su zvanično dostavljena imena za prvog ministra odbrane Bosne i Hercegovine i njegove zamjenike.

Predloženi kandidat za ministra je Branko Stević, diplomirani pravnik, rođen 1954. godine. Prijedlog za zamjenike ministra su Marina Pendeš, diplomirani inžinjer elektrotehnike, rođena 1964. godine i Enes Bečirbašić, magistar tehničkih nauka, rođen 1955. godine.

Gospodin Terzić je u skladu sa dosadašnjom praksom provjere određenih kandidata, pijedlog novog ministra odbrane i njegovih zamjenika uputio Uredu visokog predstavnika (OHR).

OHR će, također u skladu sa uobičajenom praksom, u korespodencij i sa Vijećem ministara, dati svoje mišljenje o predloženim kandidatima! Početkom naredne sedmice predsjedavajući Terzić će obaviti razgovor sa predloženim kandidatima, nakon čega će u skladu sa predviđenom procedurom člana 10. Zakona o Vijeću ministara imenovati ministra i zamjenike, te odmah zatražiti potvrdu imenovanja od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

XS
SM
MD
LG