Linkovi

Čelnici Republike Srpske pozdravili postizanje sporazuma o podjeli funkcija u okviru Ministarstva odbrane BiH - 2004-02-12


Postizanjem sporazuma o poziciji ministra odbrane Bosne i Hercegovine i drugim pozicijama unutar tog ministarstva učinjen je bitan korak na domaćoj političkoj sceni. Vrlo je važno da vodeće parlamentarne političke stranke na nivou Bosne i Hercegovine i Republike Srpske pokažu da su u stanju, bez obzra na različite diskvalifikacije političkog karaktera, da se dogovaraju o bitnim i suštinskim pitanjima u vezi budućnosti zemlje.

Izjavio je ovo danas u Banjaluci predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske, Dragan Kalinić reagujući na jučerašnji dogovor između predstavnika SDS-a, HDZ-a i SDA o tome da budući ministar odbrane B i H bude Srbin. Kalinić nije precizirao ko će konkretno biti predložen na ovu funkciju ali je saopštio da u Republici Srpskoj ima veliki broj kadrova koji mogu uspješno vršiti tu funkciju.

I predsjednik Repubike Srpske, Dragan Čavić je istakao da se još uvijek ne može govoriti o imenu kandidata za funkciju ministra odbrane te da je juče dogovorena raspodjela funkcija u Ministarstvu odbrane, Obavještajno bezbjednosnoj-službi i Agenciji za informacije i zaštitu.

Podsjetimo da je predsjedavajući državnog Predsjedništva, Dragan Čović sinoć saopštio da bi ime ministra odbrane trebalo biti poznato u petak, kako bi 15.februara svi zahtjevi za prijem Bosne i Hercregovine u Partnerstvo za mir,u roku bili ispunjeni.

XS
SM
MD
LG