Linkovi

U New Yorku otvoren novi, najskuplji hotel - 2003-12-02


U New Yorku je sa početkom ove sedmice otvoren novi, najskuplji hotel, u zgradi u kojoj se može kupiti i stan, medju kojima su i dva od po 36 miliona dolara.

Na Manhattanu, u New Yorku jučer je otvoren novi hotel za one koji su spremni platiti 600 dolara za jednu noć kako bi imali pogled na grad dok se tuširaju u luksuznom kupatilu. Gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg, koji je predvodio ceremoniju otvaranja 200 miliona vrijednog hotela Mandarin Orijental, je rekao da on odražava kontinuirane napore New Yorka na oporavljanju od terorističkih napada 11 septembra 2001. godine.

Dva staklom obložena nebodera Time Warner Centra, visoka po 225 metara, uključuju glavni ured kompanije Time Warner, studija CNN-a, dvije sale za Jazz u Linkoln Centru, stotine prodavnica i restorana, 225 privatnih apartmana kao i hotel na 54 sprata. Cijena hotelske sobe počinje od 595 dolara, do 12 hiljada dolara za dan u predsjedničkom apartmanu, koji, izmedju ostalog ima i televizor sa 157 centimetara velikim plasma ekranom.

Većina soba, čak imaju i kupatila koja gledaju na rijeku Hudson, na zapadu i Central Park na istoku. Deset spratova sa tehničkom opremom odvajaju hotel od 65 privatnih stanova na najvišim spratovima zgrade. Ti apartmani koštaju od milion i pol do 36 miliona dolara za svaki od dva penthouse apartmana. Zgrada je izmjenila zapadnu stranu njujorških nebodera i Columbus Circlu dala novu živost.

XS
SM
MD
LG