Linkovi

Californija: Glasači izašli na birališta - 2003-10-07


U jučerašnjem završnom krugu predizborne kampanje oba kandidata su provela dan idući sa jednog predizbornog skupa na drugi nastojeći pridobiti glasače. Iz sve snage su, na kraju ove predizborne pomalo haotične utrke podsticali birače da izađu na glasanje dok su istovremeno čekali da vide da li će optužbe o seksualno nepriličnom ponašanju , koje su 16 žena uputile protiv Arnolda Schwarzeneggera uključujući tu i onu koja je stigla jučer biti pomenute u njegovoj kampanji.

Schwarzenegger ih nije pomenuo prilikom obraćanja na jučer održanom predizbornom skupu u Huntington Beachu u Californiji na kojem se pojavio u društvu svoje supruge Marie Shriver koja je sa sobom povela i svoju majku Eunice Kennedy Shriver.

U San Franciscu Graya Davisa je pozdravio u poslednja tri dana kampanje - do sada najveći broj pristalica dok je istovremeno oko dvije hiljade i pet stotina vatrogasaca obučenih u plave majice na kojima je pisalo Bez opoziva marširalo trgom Union u znak protivljenja vanrednim izborima. Gospodin Davis je okarakterisao vanredne izbore kao nastojanje Republikanaca da prigrabe vlast i za mnoge probleme u ovoj saveznoj državi, uključujući tu i deficit Californije koji je u jednom momentu iznosio 38 milijardi dolara i koji je doveo do povećanja poreza, okrivio je ukupno stanje ekonomije Sjedinjenih država.

Arnold Schwarzenegger je nastavio sa svojim napadima na Graya Davisa govoreći svojim pristalicama u San Joseu da sadašnji guverner Californije spada u onu kategoriju političara koji, prema Schwarzeneggerovim riječima samo znaju kako da troše, troše i troše i znaju samo za nametanje poreza, poreza, poreza.

Schwarzenegger je također optužio Davisa za slanje, kako ih je nazvao, surogat žena, u toku kampanje sa zadatkom da pronađu druge žene koje će iznijeti optužbe protiv njega.

Davis, koji je uporno odbijao bilo kakvu umiješanost u vezi sa optužbama za seksualno neprilično i nepristojno ponašanje, je rekao da Schwarzenegger treba da za te optužbe krivi samoga sebe i dodao da on lično vjeruje ženama koje optužuju glumca.

XS
SM
MD
LG