Linkovi

Najviąe nagrada Tony - Laku za kosu! - 2003-06-09


Ne tako ąiroko popularna kao nagrade Emy, Grammy, Oscar, Golden Globe, nagrada Tony ima svoju cijenu - jer na Broadway-u, ąto se teatra tiče - sve počinje i sve se zavrąava.

Barem u Americi. Ma kako dobra neka predstava bila, ona je priznata tek kad je prihvati brodvejska publika, a kad je prihvati onda 300 - 400 uzastopnih izvodjenja nije niąta neobično. Svi su očekivali da će mjuzikl: LAK ZA KOSU, koji već i svojim naslovom podsjeća na ąezdesete godine, osvojiti dosta nagrada, pa su i ąale domaćina večeri, Hugha Jackmana, tematski bile vezane za frizure i igranje kosom. ... Medjutim, niko se nije nadao da će ova predstava pokupiti gotovo sve glavne nagrade...u kategoriji mjuzikla... .. U kategoriji drame, glavnu nagradu, uz joą nekoliko sporednih, dobila je predstava: Izvedi me iz igre!, koja se bavi situacijom u svlačionici jednog bezbol kluba, nakon ąto glavna zvijezda tima objelodani da je homoseksualac...

Medju brojnim izvodjačima, nezaobilazan je bio Billy Joel i njegova čuvena njujorąka himna - Duh New Yorka. Posebno priznanje je dobila brodvejska adaptacija Pučinijeve opere: Boemi .

XS
SM
MD
LG