Linkovi

Spurs izjednačio 1-1 u susretu koji je obilovao tehničkim faulima i izbacivanjima - 2003-05-22


U sinoćnjem drugom susretu Spursa i Mavericksa koąarkaąi iz San Antonia, kao domaćini su bili uspjeąniji i odnjeli su pobjedu rezultatom, 119-106. Utakmica je obilovala tehničkim faulima i izbacivanjima. Trener ekipe iz Dallasa, Don Nelson je izbačen iz sale u drugoj četvrtini. Činilo se da će i sam susret biti rijeąen joą polovinom susreta, kada su Spurs vodili 25 koąeva razlike.

Dallas Mavericks su, medjutim, uspjeli da se u zadnjoj četvrtini pribliľe na 8 poena razlike, ali im sinoć izvanredni koąarkaąi Spursa nisu dozvolili da naprave preokret.

Tim Duncan, koji nosi titulu najkorisnijeg igrača NBA lige, sinoć je imao 32 poena, a Spurs su od 45 slobodnih bacanja imali 37 pogodaka. U ekipi Mavericksa najuspjeąniji je bio Michael Finley sa 29 i Dirk Nowitzki sa 23 poena.

Pobjednik iz tog susreta će se u finalu NBA lige susresti sa pobjednikom iz finala Istočne konferencije u kojem New Jeresy Nets vode sa 2-0 protiv Detroit Pistons. Njihov treći susret se igra večeras u New Jereseyu. Večeras je inače i izvlačenje timova, koji će imati pravo da prvi biraju nove igrače NBA lige. Svih 13 timova koji učestvuju u izvlačenju nisu u doigravanjima, sobzirom da sistem angaľiranja novih talenata i favorizira timove sa slabijim rezultatima.

Izvlačenje je večeras u New Jerseyu, a analitičari predvidjaju da će rooki broj jedan biti mladi i talentirani amerikanac, Le Bron James. Medju strancima veliku paľnju privlači talentirani koąarkaą iz Srbije i najmladji medju novajlijama Darko Miličić.

XS
SM
MD
LG