Linkovi

Mitropolit Nikolaj: Ovo je praznik ljubavi i praątanja, pa da vaskrsenjam svi svima sve oprostimo! 25/4/03 - 2003-04-25


Uz obrazloľenje da Mitropolit dabrobosanski nije u mogućnosti da vaskrąnju poruku pročita za potrebe elektronskih medija, zbog velikih obaveza i razuđenosti crkava u kojima Mitropolit sluľi, Mitropolija dabrobosanska, uputila je poruku u pisanoj formi.

U toj poruci,Mitropolit Nikolaj izmedju ostalog kaľe: Ovo je praznik ljubavi i praątanja, pa da vaskrsenjam svi svima sve oprostimo! I ove gdoine je treenutak da djelom pokaľemo, jesmo li i koliko sljedbenici Boga ljubavi..... Posljednja, nesretna drama, na naąim prostorima poodavno je zavrąena. Rat koji je ovdje ovim narodima donio velike nesreće i pustoą, prestao je blagodareći milosti Boľijoj! Sad treba da se svi vraćamo mirnom i zajedničkom radu, da bi zaliječili rane moralne krize i krize autoriteta. Za sve nas, koji ľivimo u BiH, mnogostruci su zadaci i posla ima za sve.

Mitropolit je u nastavku, pozvao sve ljude da u skladu sa njihovim zanimanjima, čine dobrobit ljudima, ąireći ljubav i mir. Na kraju vaskrąnje poruke, Mitropolit dabrobosanski Nikolaj, svim vjernicima je čestitao Vaskrs, tradicionalnim pozdravom Hristos Vaskrse!

XS
SM
MD
LG