Linkovi

Spaąavanje lavića iz privatne menaľerije koja je pripdala Saddamovom sinu Udayu 25/4/03 - 2003-04-25


Medjunarodni dobrovoljci su započeli i akciju sapsavanja lavića iz privatne menaľerije koja je pripdala Saddamovom sinu Udayu.

U njegovom privatnom parku su dobrovoljci već uhavtili tri mlladunčeta lava, i ovo je, moľe se reći, bilo olakąanje ne samo za zatočene ľivotinje, nego i za američke vojnike, koje je neko konačno odmijenio na nekom od brojnih zadataka u Iraku.

Da podsjetimo, američki vojnici su, po prestanku borbe, uąli u u baghdadski zooloąki vrt, i počeli se brinuti za napuątene ľivotinje, dajući im hranu i vodu.

Ovi medjunarodni aktivisti sada traľe od medjunarodne zajednice donacije za ľivotinje u Baghdadu, pogotovo za zooloąki vrt, upozoravajući da će morati početi ubijati magarce, kako bi nahranili ľivotinje u vrtu.

Druga priča, s ne tako sretnim zavrąetkom, vodi nas medjutim u Sjedinjene Drľave, gdje su iz jednog tzv skloniąta za ľivotinje na jugu Californije, policija, agenti iz ministarstva za prirodu, i veterinari, pronaąli 90 mrtvih ľivotinja, uglavnom tigrova, i mnoge druge ľivotinje gladne, bolesne i napaćene.

Uvjeti koje smo zatekli u tom tzv skloniątu bili su jezivi, a u freezerima smo pronaąli 58 smrznutih lavića i leopardića.

Na imanju je i osmogodiąnji sin vlasnika, pa će vlasnik biti tuľen sudu ne samo po zakonu o okrutnosti prema ľivotinjama, nego i zbog direktnog ugroľavanja djeteta, kazao je predstavnik lokalne policije, ®ive ľivotinje su preuzele nekoliko grupe za zaątitu, i nastojaće ih odnjegovati i udomiti na odgovarajuće rezervate.

XS
SM
MD
LG