Linkovi

Filipi: Svoj uspjeh posvetiću Suncu,27/8/02. - 2002-08-27


Hrvat Mario Filipi, bivši foto-reporter, krenuće na turu plivanja u trajanju izmedju 15 i 20 sati, otisnuvši se sa engleske strane kanala. Maraton gospodin Filipi namjerava započeti negdje izmedju 29 augusta i 4. spetembra, ovisno o oseki. Mario Filipi je izgubio ruku i nogu usljed eksplozije minobacačke granate , tijekom obavljanja jednog reporterskog zadatka na prvoj liniji fronta negdje u Hrvatskoj 1991. godine. Nedugo nakon toga , Filipi je započeo redovito plivati maraton kako bi se održao i fizički i psihički čvrstim.

FILIPI: Veliki je izazov preplivati kanal, pogotovo za čovjeka bez ruke i noge, jer do sada takva osoba nije ni preplivala kanal. U tom smislu, bit ću prvi, i to će biti značajan korak u medicinskom smislu. Takodjer ću možda biti prvi Hrvat kojem će to uspjeti, kaže Filipi.

Mario Filipi planira krenuti iz Dovera i otprilike plivati oko 33 kilometra, u Cap Gris Nez u blizini Calaisa, na sjeveru Francuske. Gospodin Filipo takodjer kaže da se neboji struja, jer ima dovoljno snage; boji se medjutim hladnoće, što bi moglo izazvati hipotermiju.

FILIPI: Kanal je vrlo posebno mjesto. Nosi poseban imidž - kao Wimbledon za tennis, Luzern za veslanje, ili Wembley za nogomet. Mislim, kao i mnogi, da, kod god uspije na Kanalu, supio je svugdje drugo!

Na kraju, kaže Filipi, ako upsije , svoju će pobjedu posvetiti Suncu i solarnoj energiji - koji su jedino, dodaje, postojeće rješenje za zagadjenje i krizu energije.

XS
SM
MD
LG