Linkovi

Vježba Obalne straže na rijeci Potomac u Washingtonu izazvala nepotrebni strah


Zapovjednik Američke Obalne straže kaže da će zvaničnici razmotriti proceduru treninga nakon straha izazvanog vježbom na godišnjicu terorističkih napada 11. Septembra.

Televizijska mreža CNN danas je prvobitno izvjestila da su pripadnici Obalne straže ispalili deset metaka na sumnjivi čamac na rijeci Potomac u Washingtonu, nedaleko od Pentagona.

Ali, vice admiral, John Currier kaže da nije bilo pucnjave tokom, kako je on to rekao, rutinske vježbe treniranja posade Obalne straže.

Dogadjej se desio samo nekoliko minuta nakon što je predsjednik Barack Obama govorio na ceremoniji na Spomeniku žrtvama terorističkih napada na Pentagon.

Currier kaže da je Federalna avijacija zbog medijskih izvještaja privremeno zaustavila letove sa Nacionalnog aerodroma Regan, koji se nalazi neposredno uz rijeku Potomac.

Currier kaže da su riječi „bang, bang“, izgovorene na radiju kao dio treninga i da hici nikada nisu ispaljeni. On je, takodjer rekao, da bilo ko sa skenerom, može upasti u otvorenu komunikaciju izmedju nešifriranih radio kanala.

XS
SM
MD
LG