Linkovi

Michelle Obama: Nova ikona popularnosti


Američka prva dama Michelle Obama je pratila svog supruga na njegovom prvom putovanju u inostranstvo otkako je preuzeo predsjedničku dužnost. Ona je Evropljane osvojila svojim stilom, šarmom i inteligencijom.

Gdje god je Michelle Obama išla, pratile su je kamere. Njen modni stil, od žutih haljina do elegantne crne večernje garderobe, ju je učinio miljenicom medija. Ali njen osobni pristup i ozbiljnost su osvojili javnost. U jednoj školi u Londonu, ona je ponudila zagrljaje i govorila o osnaženju žena.

Razlika između disfunkcionalnog i prosperitetnog društva je često zdravo poštovanje između žena i muškaraca koji cijene ono što svako od njih doprinosi društvu. Razlika između nazadnog i društva koje cvjeta je priznavanje da nam je potreban isti pristup obrazovanju kako za dječake, tako i za djevojčice, rekla je Michelle Obama.

Na sljedećoj stanici, Francuskoj, bila je isto toliko popularna.

Bilo je krasno vidjeti je da grli djecu.

Ona se doima kao veoma jaka i inteligentna žena, kažu Francuskinje.

Stilska savjetnica Tazeen Ahmad je bila oduševljena gracioznošću, ali i prirodnošću gospođe Obama.

Sa svojom otvorenošću, mislim da je definitivno možemo uprediti sa našom voljenom princezom Dianom, kaže Tazeen Ahmad.

Drugi kažu da entuzijazam ljudi za Michelle Obamu kao i Carlu Bruni, suprugu francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, pokazuje želju za nečim potpuno novim i drugačijim. Gospođa Sarkozy je prošle godine postala ambasadorica za pitanje AIDS-a u Africi, i posjetila je majke i djecu koje boluju od te bolesti. Laura Brown je urednica lista Harper's Bazaar.

Mislim da obje predstavljaju feminizam, nešto moderno i jako. I nismo nešto tako vidjeli dugo vremena, pogotovo dvije žene kao što su njih dvije, kaže Laura Brown.

Postati ikona nije uvijek lako. Kako će se Michelle Obama prilagoditi svojoj novoj popularnosti, ostaje da se vidi.

XS
SM
MD
LG