Linkovi

BiH: Svjetska banka nagradila tri projekta


Svjetska banka je nagradila tri projekta iz Bosne i Hercegovine za izvanredne rezultate i učinak na prvom godišnjem natjecanju Svjetske banke na temu “Poboljšanje života ljudi u regiji Evropa i Centralna Azija”.

Nagrađeni projekti su: Projekat obnove kulturne baštine kojim je pomognuta obnova Starog mosta i starog grada u Mostaru; Projekat lokalnih inicijativa koji je omogućen pristup financijskim uslugama za klijente sa niskim prihodima i male poduzetnike kako bi pokrenuli i razvili svoje poslovanje i Projekat upravljanja čvrstim otpadom kojim se financira uspostava šest regionalnih deponija u Bosni i Hercegovini i u okviru kojeg je do sada očišćeno i uklonjeno 145 divljih odlagališta smeća. Sva tri projekta su realizirana kroz saradnju bosanskohercegovačkih vlasti i Svjetske banke.

“Čestitam našim partnerima u Bosni i Hercegovini za uspješno osmišljavanje i sprovođenje ova tri projekta” izjavio je Shigeo Katsu, Podpredsjednik Svjetske banke za region Evropa i Centralna Azija. “Ovo priznanje uspjeha u poslijeratnoj obnovi zemlje je značajno u trenutku kada se Bosna i Hercegovina okreće novim izazovima na svom putu ka Evropskoj uniji” - kaže se, između ostalog u saopćenju kojeg smo dobili iz Svjetske banke.

XS
SM
MD
LG