Linkovi

Condoleezza Rice: Stanje u Afganistanu se poboljšavaAmerička državna tajnica Condoleeza Rice i britanski ministar vanjskih poslova David Miliband su na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj sa predsjednikom Afganistana Hamidom Karzaiem, ocijenili da se sigurnosno stanje u Afganistanu poboljšava uprkos napadima talibanskih pobunjenika. Gospođa Rice je takođe istakla da NATO i afganistanske snage postižu određene pozitivne rezultate, da se uspješno suočavaju sa talibanskim pobunjecima i militantima, ali da posao na uspostavljanju sigurnosti u toj zemlji još nije završen.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai je izrazio zahvalnost zemljama, članicama NATO saveza koje su poslali trupe u Afganistan. I on, i gospođa Rice i gospodin Miliband su podržali ideju o specialnom izaslaniku UN-a u Afganistanu.

Američka državna tajnica i britanski ministar vanjskih poslova sa gospodinom Karzai-em sastali su se nakon nenajavljene posjete vrlo nemirnom Kandaharu, dugo vremena snažnom talibanskom uporištu.

XS
SM
MD
LG