Linkovi

Mia Farrow u Srebrenici i PotočarimaU posjeti Bosni i Hercegovini je slavna američka glumica i humanitarni aktivista Mia Farrow, čelnica organizacije "San za Darfur". Gospođa Farrow je primljena i u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, gdje je upoznala predsjedavajućeg Željka Komšića sa aktivnostima kojima se organizacija "San za Darfur" bavi već nekoliko godina.

Mia Farrow, kako javlja web portal Sarajevo X, je naglasila da svojim dolaskom u BiH, ona i ostali članovi organizacije žele odati počast svim žrtvama genocida i masovnih zločina, kako u BiH, Darfuru, tako i u cijelom svijetu. Izrazila je očekivanje da će narod koji je pretrpio patnje i genocid u bliskoj prošlosti najbolje razumjeti patnju i bol kroz koje prolazi narod u Darfuru.

Slavna glumica najavila je da će organizacija koju predvodi, u saradnji sa Društvom za ugrožene narode BiH, u petak, 7. decembra 2007. godine, u Sarajevu organizirati akciju za žrtve genocida pod nazivom "Od Darfura do Pekinga". Tako će, ispred spomenika Vječna vatra upriličiti paljenje simbolične olimpijske štafete, a dan ranije, posjetiće i Srebrenicu i Memorijalni centar Potočari, gdje će se sastati s majkama Srebrenice.

XS
SM
MD
LG