Linkovi

McElhaney  - Pravni okvir za sve u BiH pa i za Srebrenicu je dejtonski ustav


Američki ambasador u BiH Douglas McElhaney rekao je danas da Srebrenica ima šanse i mogućnosti da privuče investicije i postigne dobre rezultate.

On je rekao novinarima da je danas zajedno sa predstavnicima nekih američkih kompanija, Trgovinske komore i USAID-a razgovarao sa predstavnicima lokalne vlasti u Srebrenici i kompanije "Cimos" o uslovima investiranja i razvoju biznisa.

McElhaney i je istakao da ovakvi sastanci najčešće dovode do konkretni rezultata i izrazio zadovoljstvo što se u Srebrenici već intenzivirala obnova i izgradnja.

"Interes svih je da se pomogne Srebrenici", rekao je McElhaney i najavio da će u ovoj opštini, uz podršku USAID-a, biti otvorena informatička akademija.

Douglas McElhaney je rekao da u Srebrenici treba preći sa humanitarnih na razvojne projekte i da postoji interes za ulaganja i otvaranje radnih mjesta.

On je naveo da će o tome, kao i o optimizmu opštinskih vlasti i njihovoj spremnosti da budu ekspeditivni servis budućim investitorima, upoznati zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana.

Američki ambasador u BiH je rekao da očekuje konkretne rezultate u Srebrenici nakon brojnih sastanaka na različitim nivoima i da je pravni okvir za sve u BiH, pa i za Srebrenicu, dejtonski ustav.

XS
SM
MD
LG