Linkovi

Saučešća i pomoć nakon nesreće u Dječijem domu Ljubica Ivezić


Ustanovi stižu telegrami saučešća iz cijele BiH i regiona. Domovi sličnog tipa nude pomoć u zbrinjavanju djece koja su se zatekla u požaru dok ne budu sanirane posljedice.

Vidno potresen, Direktor Amir Zelić izjavio je da su materijalne štete zanemarive, ali gubitak dječijih života nenadoknadiv. Preživjela djeca vratit će se uskoro iz bolnice u Dom. Jedno od dvoje teže povrijeđenih još je u veoma teškom stanju, a drugo je dobilo bitku za život. Zbog istrage, nije mogao govoriti o detaljima o uzrocima požara.

Dječiji dom Bjelave danas je posjetio potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i izrazio svoje saučešće i saosjećanje vlasti Federacije Zeliću i ostalim uposlenicima. Kazao je da će nakon ove užasne tragedije potaknuti priču o društvenom odnosu prema ustanovama sličnog tipa i obećao podršku Domu na Bjelavama u ovom teškom momentu. Izrazio je nadu da će taj dom, koji je uvijek bio primjer brige prema napuštenoj djeci i poznat po tome ne samo u Sarajevu i BiH već možda i u regionu, ponovno biti ispunjen dječijom radošću. Neka svoj posao završe i organi koji vode istragu, kazao je Kebo.

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je na današnjoj vanrednoj sjednici uputio prijedlog da se obavi zajednička dženaza i sahrana beba stradalih u požaru u Dječijem domu "Ljubica Ivezić", te da se dan dženaze-sahrane ili neki drugi dan proglasi danom žalosti na području Kantona Sarajevo.

XS
SM
MD
LG