Linkovi

U Bijeljini ubijen aktivista za ljudska prava Duško Kondor


U Bijeljini je danas ubijen nastavnik i aktivista za ljudska prava Duško Kondor. Tužilca u Bijeljini, Alija Isaković je rekao novinarima da je naoružani napadač pucao na Kondora kroz ulazna vrata njegovog stana, ubio njega i ranio njegovu kćerku. On je rekao da je kćerka smještena u lokalnu bolnicu i da se očekuje da će preživjeti, te da policija traga za ubicom.

Agencija vijesti ONASA je kasnije izvjestila da je policija u Bjeljini uhapsila 25-to godišnjeg Jasmina Barakovića pod sumnjom za ubistvo Duška Kondora i ranjavanje njegove kćerke. ONAS-a osumnjičenog Barakovića opisuje kao osobu sa dugogodišnjim kriminalnim rekordom, koji je proganjao kćerku Duška Kondora i navodi da je porodica Kondor o tome obavijestila policiju.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Christian Schwarz-Schilling osudio je danas ubistvo Duška Kondora, aktiviste za ljudska prava iz Bijeljine, te je izrazio saučešće njegovoj porodici i prijateljima, saopćeno je danas iz OHR-a.

U saopćenju se navodi da je OHR već kontaktirao policijske organe i obaviješten je da je istraga u toku i da su već poduzete odgovarajuće mjere.

XS
SM
MD
LG