Linkovi

Milorad Dodik - Doris Pack zaslužila epitet neprijatelja RS i Srba kao naroda


Predsjednik vlade RS, Milorad Dodik danas je uputio otvoreno pismo šefici Delegacije za Jugoistočnu Evropu EP, Doris Pack.

U tom pismu Dodik gospodju Pack optužuje da je ”svojim cjelokupnim angažmanom u i oko BiH dokazala potpunu jednostranost, zlonamjernost, paušalnost čiji je jedini cilj bio diskreditacija RS, njenih institucija, najviših političkih predstavnika i Srba u cjelini...“

Milorad Dodik u svom otvorenom pismu tvrdi da je Doris Pack u dosadašnjim aktivnosti promovirala samo jedan narod i jednu crkvu u BiH, ”uvijajući to, naravno, u zamršenu oblandu tobožnjeg poštivanja ljudskih prava i promocije evropskih vrijednosti“, kako je rekao.

”Vaši istupi uvijek su za posljedicu imali cementiranje crno-bijele slike o BiH u kojoj su Srbi i Republika Srpska jedini krivci za sve.“ - piše Dodik.

”Činjenica da se Vi zalažete, ili ste se barem zalagali, za treći entitet i federalno uredjenje BiH pokazatelj su da je moguće da imamo iste stavove, ili se to barem čini na prvi pogled. Ja se zalažem za federalnu BiH sa tri multietnička entiteta koja bi garantovala ravnopravnost svim narodima, dok je Vaše zalaganje isključivo zasnovano na želji da obezbjedite što bolji položaj samo jednom narodu i crkvi ne mareći pri tome ni najmanje o interesima drugih.“

Uz to gospodin Dodik navodi da nije i da nikada neće tražiti nikakvu pomoć od šefice Delegacije za Jugoistočnu Evropu Evropskog Parlamenta, Doris Pack - ”Da bi bili načisto“, poručuje Dodik, ”nikakva pomoć od Vas nije mi potrebna niti je dobro došla“.

Na kraju premijer Republike Srpske, Milorad Dodik gospodju Pack naziva neprijateljem Srba - ”svojim ponašanjem zaslužili ste epitet neprijatelja RS i Srba kao naroda“, poručuje Dodik, dodajući da se sa više nikada u životu ne želi susresti sa Doris Pack ”te Vas molim da mene i gradjane RS poštedite svog prisustva”.

XS
SM
MD
LG