Linkovi

Reakcije na Bushov govor podjeljene po stranačkoj liniji


Reakcije na govor predsjednika Busha su među američkim zakonodavcima i političkim liderima podjeljene uglavnom duž stranačkih linija.

Članovi republikanske stranke predsjednika Busha su pohvalili njegove izjave o inostranim i domaćim pitanjima. Lider većine u senatu Bill Frist je rekao da je govor gospodina Busha bio i suosjećajan i principijelan, sa prijedlozima koji će Amerikancima osigurati slobodu, zdravlje i sigurnost. Još jedan viši republikanac, senator Mitch McConnel iz Kentakija je rekao da je gospodin Bush ispoljio optimizam i odlučnost da se suoči s izazovima koji predstoje tokom preostale tri godine njegovog mandata.

Opozicioni demokrati su dali mnogo oštriju procjenu predsjednikovog stava po glavnim pitanjima. Lider demokrata u senatu Harry Reid je rekao se predsjednik koristio ponosnom ali prerađenom retorikom kako bi prikrio greške svoje administracije.

Senator John Kerry iz Massachusetsa je rekao da je predsjednik opisao veoma različito stanje nacije nego što je realnost s kojom većina Amerikanaca živi svaki dan.


XS
SM
MD
LG