Linkovi

Festival Sundance


Robert Redford i Jenifer Aniston su malo zagrijali hladni zimski dan u inače hladnom Park City-u u saveznoj državi Juti, kada su zvanično otvorili filmski festival Sundance

Slavni Robert Redford je praktički osnivač ovog festivala nezavisnog filma, a Jenifer Aniston je na festivalu i stoga što se pojavljuje u filmu Friends With Money. U ovoj komediji se pojavljuju i Joan Cusac, Frances McDermott i Catherine Keer.

Na pres konferenciji festivala Sundance vidjena je idobitnica Oscara Sally Field koji je dugogodišnji ljubitelj ovog festivala kao i nezavisnog i dokumentarnog filma uopće, a čega će ove godine biti u izobilju, medju njima The Smartest Men in the Room, o padu kompanije Enron, i dokumentarac Why we Fight, koji je već osvojio nagradu na ovom festivalu.

Na festivalu Sundance ćemo vidjeti i filmove: Subject Two, dramu Open Window kao i crnu komediju Miss Sunshine sa Tony Collett u glavnoj ulozi.

Osnivač festivala sa dvadesetogodišnjom tradicijom, Robert Redford, kaže da se ponosi time što promovira niskobudžetne nezavisne umjetničke filmove, mada, kako to Redford navodi, ne znači da on ima išta protiv Hollywood-a.

Festival Sundance je u toku i završava se 28. januara.

XS
SM
MD
LG