Linkovi

Mladen Ivanić: Nije vrijeme za ukidanje tročlanog Predsjedništva BiH


Ministar inostranih poslova B i H, Mladen Ivanić saopštio je danas u Banjaluci da još nije vrijeme za ukidanje tročlanog Predsjedništva i preimenovanje Savjeta ministara u Vladu B i H.

Na predstojećim razgovorima o Ustavu B i H koji se tokom vikenda održavaju u Briselu ne bi trebalo biti pritisaka, izjavio je danas u Banjaluci ministar inostranih poslova B i H i predsjednik Partije demokratskog progresa, Mladen Ivanić naglašavajući da on lično neće ništa potpisivati pod pritiskom.

Ivanić je poručio da još nije vrijeme za neke velike ustavne promjene u Bosni i Hercegovini.

«Za PDP nije prihvatljiv jedan predsjednik. PDP smatra da je ovog trenutka prerano govoriti o Vladi Bosne i Hercegovine nego da se i dalje može govoriti o Savjetu ministara jer će, vjerovatno, doći do smanjenja nadležnosti Predsjedništva i u tom smislu Savjet ministara mora zadržati dosadašnji način glasanja jer taj način glasanja obezbjeđuje ravnopravnost sva tri naroda.»

Mladen Ivanić je takođe istakao da još nema detaljnih informacija o hapšenju navodnog državljanina B i H u Australiji pod optužbom da je umiješan u terorizam.

XS
SM
MD
LG