Linkovi

Potraga za haškim optuženikom Stojanom Župljaninom


Pripadnici MUP-a Republike Srpske i Eufora danas su pretresli više lokacija u Banjaluci i okolini u potrazi za haškim optuženikom Stojanom Župljaninom. Tokom akcije niko nije uhapšen ali je izuzeta određena dokumentacija.

Pripadnici policije Republike Srpske okončali su oko 13 sati operaciju tokom koje su pokušali ući u trag haškom optuženiku Stojanu Župljaninu. Potvrdio je ovo na konferencijiza novinare u Banjaluci, portparol direktora policije Republike Srpske, Radovan Pejić.

«Izvršen je pretres porodične kuće Stojana Župljanina u Banjaluci, benzinske pumpe u Maslovarama i kuće jednog lica u Čelincu. Ukupne aktivnosti je vodio i koordinirao MUP, odnosno, policija Repulike Srpske a u akciji sa odgovarajućim resursima učestvoali su i pripadnici EUFOR-a.»

Portparol EUFOR-a, Robi Bejli je izrazio zadovoljstvo profesionalizmom i koordinacijom koji je pokazala policija Republike Srpske, potvrdivši da su u ovim akcijama učestvovale i začajne vojne snage EUFOR-a.

«Tokom prve akcije bilo je oko 200 pripadnika EUFOR-a dok je u drugoj akciji učestvoalo sedamdeset pripadnika međunarodnih vojnih snaga,» istakao je Bejli.

Radovan Pejić je potvrdio da u ovim akcijama niko nije uhapšen ali da je izuzeta određena kompjuterska oprema i dokumentacija. On je saopštio da se nastavlja potraga i za preostalim haškim optuženicima.

«Pored Stojana Župljanina mi intenzivno vodimo aktivnosti u vezi sa Radovanom Karadžićem i naravno, u vezi sa generalom Mladićem.»

Radovan Pejić je potvrdio da je i za porodice ovih lica Vlada Republlike Srpske obezbjedila po 50.000 maraka pomoći, ukoliko se dobrovoljno predaju.

XS
SM
MD
LG