Linkovi

Premijera filma Sin City sa Bruce Willis i Benicio del Toro


Holivudske zvijezde Bruce Willis i Benicio del Toro zajedno glume u novom trileru Franka Millera pod naslovom Sin City. U Los Angelesu je održana i premijera ovog filma.

Dugo se Frank Miller opirao pozivima holivudskih producenata da svoje, kako kaže čedo, preda u ruke filmskoj industriji.

”Nisam želio da svoje čedo bacim u rijeku. U odnosu na moja ranija iskustva sa Holywoodom, osjetio sam da se novela Grešni grad nikada neće ispravno preinačiti u film. Međutim, redatelj Robert Rodrigez me razuvjerio, uradio je odličan posao i dokazao mi da je sposoban to učiniti.“

Neki od likova iz Millerovih novela završili su na filmskom platnu, u filmovima Elektra i The Punisher. Film Sin City razvija nekoliko različitih priča u kriminalom i prostitucijom ogrezlom gradu.

Bruce Willis je policajac sa srčanim problemom koji štiti striptizetu Jessicu Albu. Uličnog borca glumi Mickey Rourke koji želi da se osveti za ubistvo svoje ljubljene. Fotograf Clive Oven želi da sakrije ubistvo policajca kojeg u gradu smatraju herojem, ali isto tako nastoji zaštititi gradske djevojke od prljavog policajca Benicio del Tora.

Sin City se u američkim kinima počinje prikazivati prvog aprila.

XS
SM
MD
LG