Linkovi

SAD zabrinute zbog povećanja prijetnji Bosni i Hercegovini. Moguće dodatne sankcije


Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan govori tokom brifinga za novinare u Bijeloj kući u Washingtonu
Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan govori tokom brifinga za novinare u Bijeloj kući u Washingtonu

"SAD su zabrinute zbog povećanih prijetnji teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine od strane predsjednika Republike Srpske Dodika. Nastavit ćemo odgovarati na secesionističke akcije i napade na Dejtonski mirovni sporazum, uključujući i korištenje dodatnih sankcija", objavio je na platformi X Jake Sullivan savjetnik predsjednika Joe Bidena za nacionalnu sigurnost.

"Podržavamo visokog predstavnika i korištenje njegovih ovlaštenja, kada je to potrebno, za odbranu Dajtonskog mirovnog sporazuma. Nastavit ćemo biti uz građane BiH i njihov cilj postizanja demokratske i prosperitetne BiH integrisane u euroatlantsku zajednicu", napisao je Sullivan.

Milorad Dodik, njegova porodica, i više njima bliskih osoba iz Bosne i Hercegovine sankcionirane su zbog korupcije i ugrožavanja mira u BiH.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG