Linkovi

Ambasada SAD: Dodikova hvalisanja ne mogu promijeniti činjenicu da RS nije država


Ambasada SAD u Sarajevu
Ambasada SAD u Sarajevu

Ono što govorimo privatno je isto što i javno - Sjedinjene Države ostaju privržene suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine i odgovorit ćemo na svaku destabilizirajuću, antidaytonsku aktivnost, objavila je Ambasada SAD na zvaničnom twitter nalogu.

"Sva ta hvalisanja gospodina Dodika ne mogu promijeniti temeljnu činjenicu da RS nije država. Ona je jedan od dva entiteta BiH. Njegovo zalaganje za “Samostalnu Srpsku u BiH” ne štiti RS ni njene stanovnike, već se kocka s njihovom budućnošću", stoji u nastavku objave.

Reakcija dolazi nakon što je portal Istraga objavio je video isječak koji je navodno nastao na Dodikovom predizbornom skupu u Brčkom u kojem Dodik izjavljuje da prisluškuje američkog ambasadora te da je "Republika Srpska država".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG