Linkovi

Mirsad Kukić se povukao sa čela stranke nakon sankcija SAD-a


Mirsad Kukić (Izvor: BIRN BiH)
Mirsad Kukić (Izvor: BIRN BiH)

Mirsad Kukić, predsjednik Partije demokratske akcije (PDA) i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini, povukao se sa čela stranke nakon što su mu Sjedinjene Američke Države prošle sedmice nametnule sankcije zbog umiješanosti u korupciju.

Saopćeno je to na sastanku na kome su prisustvovali i predsjednici drugih stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Tuzlanskom kantonu, Socijaldemokratske partije, Naše stranke, Naroda i pravde i NES sa saradnicima.

Naveli su da sve stranke "uvažavaju i respektuju stavove Vlade SAD kao dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine", te dodali da takav stav podržava i Stranka za bolju budućnost sa kojom su bili u kontaktu.

"Cijeneći takve stavove svojih kolega Mirsad Kukić je istakao kako na bilo koji način ne želi nanositi političku ili bilo kakvu drugu štetu Bosni i Hercegovini, te da neće biti prepreka nesmetanom funkcioniranju Vlade Tuzlanskog kantona", navodi se u saopštenju.

Istakli su kako takav pristup očekuju i od svih drugih visokopozicioniranih političara u Bosni i Hercegovini, iz njihovih ili drugih političkih stranaka i institucija koji dođu pod udar sankcija.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG