Linkovi

SARAJEVO: Akcija protiv navođenja na prostituciju, trgovine ljudima i pranja novca


Zgrada Federalne uprave policije
Zgrada Federalne uprave policije

Policijski službenici Federalne uprave policije, nakon višemjesečne istrage, danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo započeli sa realizacijom operativne akcije Neon na području Kantona Sarajevo zbog navođenja na prostituciju, trgovine ljudima i pranja novca, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Na osnovu Naredbe Kantonalnog Suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području navedenog Kantona i to dva stana i jedan ugostiteljski objekat, te su uhapšeni S.B. (1974.) i S.D. (1986.).

Portal Klix da je uhapšen Selvedin Bulbul, nekadašnji pripadnik Armije BiH, koji se na protestima boraca pred Vladom Federacije BiH 2016. godine borio za ovu kategoriju. Klix navodi da je Bulbul u ratu bio član Prve dobrinjske brigade.

Radi se o osobama koja su u ranijem periodu i tokom 2017. godine, radi sticanja protupravne imovinske koristi kontinuirano, omogućavali i organizovali pružanje seksualnih usluga većem broju osoba u noćnom klubu koji je pretrešen u ovoj akciji, na način da su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

Prilikom izvršenih pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Asistenciju prilikom realizacije ove operativne akcije je pored Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pružala Poreska uprava Federacije Bosne i Hercegovine.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG