Linkovi

BiH

Vučić napustio BiH, dogovoreni novi sastanci


Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić, Sarajevo, 8. septembar 2017.
Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić, Sarajevo, 8. septembar 2017.

Delegacija Srbije predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem sastala se danas sa predstavnicima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH).

„Čini mi se da smo uspeli da promenimo atmosferu i uprkos želji mnogih da se uvek govori o problemima, o mržnji. Mislim da smo uspeli da to prevaziđemo i da se bolje razumemo nego što smo se razumeli ranije”, kazao je Vučić.

Vučić je naveo da je cilj da se trgovinska razmjena na godišnjem nivou poveća za pola milijarde eura, sa dosadašnjih milijardu i po eura. Dodao je da Srbija u regionu ima najveću trgovinsku razmjenu sa BiH

Prioritet Vijeća ministara BiH je jačanje ekonomskih odnosa, kazao je predsjedavajući Denis Zvizdić.

„Srbija se uvijek nalazi među prvim trgovinskim i ekonomskim partnerima Bosne i Hercegovine”, dodao je Zvizdić.

Načelno je dogovoreno da će naredna zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije biti održana do kraja ove godine u Beogradu.

„Do tada ćemo realizirati određene stvari koje smo zaključili na prošloj sjednici”, rekao je Zvidić, dodavši da je moguće da će biti govora i o „integraciji ekonomskog prostora”.

Vučić se jučer sastao sa članovima Predsjedništva BiH i delegacijom Istočnog Sarajeva, a danas je pored sastanaka u Vijeću ministara BiH, razgovarao i sa članovima oba doma kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG