Linkovi

Zračna yoga novi vid relaksacije


An Indian sadhu - holy man - performs yoga at sunrise at the Dashashwamedh Ghat in Varanasi on October 27, 2016.
An Indian sadhu - holy man - performs yoga at sunrise at the Dashashwamedh Ghat in Varanasi on October 27, 2016.

OM Yoga Show je uzbudljivi eksperimentalni yoga festival u Londonu koji privlači preko 30 hiljada posjetilaca. Ljubitelji yoge ove godinu imaju priliku isprobati i takozvanu zračnu yogu u visećoj mreži ili platnu za ležanje koja čak, prema instruktorima, omogućuje lakše izvođenje nekih poza.

Zračna yoga novi vid relaksacije
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

Om Yoga Show u Londonu kreće sa zamahom, i odjednom cijeli svet je okrenut naglavačke. Prvi puta u 12 godina postojanja ovog festivala posjetioci imaju prilike osjetiti blagodeti zračne yoge, naravno pod nadzorom i stručnim savjetima nastavnika yoge Gillian Watt.

Ljuljaška koja liči na viseću mrežu ili platno za ležanje omogućuje lakše savladavanje kompleksnih poza. Gillian Watt je instruktor zračne yoge iz Edinburgha.

"Zračna yoga omogućuje da vježbe na strunjači izvodite u zraku. Ne samo što olakšava pokret čak i početnicima nego je i dosta zabavno iskustvo za sve. Zapravo dodaje novu dimenziju vašem cjelokupnom yoga iskustvu", kaže Gillian Watt, instruktor za zračnu yogu.

Na festivalu ima mnogo zainteresiranih koji stoje u redu da bi mogli isprobati ovaj novi vid vježbanja i relaksacije. Ellie Cohn je jedna od tih entuzijasta.

"Danas svako traži načina da se oslobodi stresa, a yoga u tome pomaže. Kad se popnem u ovaj ležaj prosto se osjećam kao dijete, osjećam slobodu, mogu da se zaljuljam, da držim pozu mnogo dulje, jer mi platno dalje potporu", kaže učesnica festivala Ellie Cohn.

Om Yoga Show najveće takvo okupljanje u Evropi i ima preko stotinu izlagača opreme, odeće i instruktivnih materijala.

"Ovo okupljanje je po meni zaista za svakoga. Ako si neiskusan ili još ništa ne znaš o yogi, mi imamo neke od najboljih instruktora i stručnjaka koji mogu pomoći u odabiru najboljih tehnika, ili opreme, a tu su i da vode računa o svačijoj sigurnosti", govori nam Keith Coomber, jedan od organizatora festivala.

Om Yoga Show se odigrava krajem oktobra u Londonu, nakon čega festival se seli u Glasgow i Manchester u Velikoj Britaniji.

XS
SM
MD
LG