Linkovi

Nenajavljeni koncerti Steviea Wondera oduševili ljubitelje


Popularni američki glazbenik ovog je ljeta ponudio svojim ljubiteljima rijetki ugođaj, pojavljujući se na besplatnim koncertima na otvorenom u nekoliko velikih gradova na Istočnoj obali SAD-a. Pop-up koncerti u Washingtonu, Philadelphiji i New Yorku su bili organizirani za tren oka.

Koncert u ponedeljak navečer u njujorškom Centralnom parku je privukao na stotine ljubitelja Stevieja Wondera, kao i izvjestan broj noćnih ptica koje uživaju u koncertima na otvorenom prostoru.

"Ovo je nevjerojatno. Svatko želi slušati Stevieja Wondera i svatko želi ići stalno u Centralni park. A sad kombinacija obje ove stvari...," kaže Joan Mitchell, turistkinja iz Seattlea.

A ranije tokom dana, Stevie Wonder je izvodio neke od svojih najpopularnijih pjesama u Philadelphiji i u Washingtonu. Vjerni ljubitelji su pojurili na koncerte koji su bili objavljeni u posljednjem trenutku.

"Krenuo sam na posao i slušao radio stanicu, kad su objavili dolazak Stevieja Wondera, i rekli da će besplatni koncert početi u deset sati. Javio sam da ću kasniti na posao, i evo mene ovdje," s uzbuđenjem izjavljuje Nathan Spruill iz okolice Washingtona.

Glavna svrha iznenadnih koncerata je bila da se najavi produženje uspješne turneje ovog pjevača i u jesensku sezonu.

"Odlučio sam da dodam jos dvadeset nastupa. Bit će ovo zadnji nastupi u ciklusu Songs in the Key of Life Performance u Sjedinjenim Državama," pojašnjava Stevie Wonder.

On je jedan od američkih glazbenih umjetnika s vrhunskom prodajom. Stevie Wonder je istovremeno i poznati politički aktivist.

"Ako imaš oružje pa ga upotrijebiš, onda si i odgovoran za to - tvoje ime, činjenica da si to ti uradio. Moraš nešto uraditi da bi imao auto, pa što ne učiniti nešto oko onog što određuje nečiji život ili smrt," kaže slvani pjevač.

S koncertima je htio i da se na neki način zahvali svojim dugogodišnjim ljubiteljima.

"Mislim da je on jedan od najutjecajnijih umjetnika svog vremena," kaže Clarence Klugh, ljubitelj Steviea Wondera iz New Yorka.

Stevie Wonder je snimio više od trideset hitova na listi od deset najboljih u Sjedinjenim državama, i dobitnik je 25 nagrada Grammy, što je više nego bilo koji drugi muški solo umjetnik, a prodao je preko sto milijuna albuma i singl ploča. Evo nekoliko prizora s koncerta u njujorškom Centralnom parku.

Nenajavljeni koncerti Stevieja Wondera oduševili ljubitelje
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:48 0:00

XS
SM
MD
LG