Linkovi

BiH

Protest antifašista u Sarajevu: Znaju li političari da je BiH država


BiH Anti-Fascists' Protest in Sarajevo
BiH Anti-Fascists' Protest in Sarajevo

Predstavnici Saveza antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata (NOR) iz Federacije BiH iskazali su svoj stav o otvorenim, kako kažu, napadima na državu BiH

Predstavnici Saveza antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata (NOR) iz Federacije BiH iskazali su svoj stav o otvorenim, kako kažu, napadima na državu BiH.

Njih 20-tak okupilo se na platou ispred zgrade Zajedničkih institucija u Sarajevu. Traže od bh. parlamentaraca da zaustave radnje koje vode u pravcu nestajanja države.

Antifašisti sa područja Federacije BiH traže od poslanika i delegata državnog Parlamenta, da u skladu sa Ustavom i zakletvom koju su položili, rade za dobrobit države.

„Oni u ovoj i od ove države izuzetno lijepo i bogato žive, a za uzvrat znatan broj poslanika baca blato i pljuje na hljeb koji od nje dobija. Zar poslanici i zvaničnici, grobari BiH, ne znaju da je BiH država, koja u svom sastavu ima dva multietnička entiteta i jedan Distrikt“, kaže predsjednik Saveza antifašista i boraca NOR-a Kantona Sarajevo, Ibro Čomić.

Protest u Sarajevu
Antifašisti tvrde kako niko nema pravo nazivati Republiku Srpsku državom, kada je to entitet u okviru BiH. Zamjeraju bh. vlastima što nisu reagovali na takve, po njihovom mišljenju, vrlo opasne izjave visokih zvaničnika susjednih država, ali i domaćih političara.

„Ostavite se pretvaranja parlamenta u arenu političkih, stranačkih razračuna. Otmite se iz skuta zavađenih lidera političkih stranaka i njihovog odlučivanja o svemu što parlament treba da radi. Ostvarujte data obećanja i težnje građana na kojima ste dobili mandate poslanika u tom visokom domu“, poručila je članica Saveza antifašista i boraca NOR-a, Dajana Bakić.

Na kraju, antifašisti napominju kako će tražiti od bh. predstavnika vlasti da se Dan državnosti BiH, 25.novembar obilježava na području cijele države.
Preuzeto od "RSE"
XS
SM
MD
LG