Linkovi

Sirija: Četvorica američkih vojnika ranjena u napadu u kojem je ubijen vođa Islamske države


Mapa Sirije (Foto: AP)
Mapa Sirije (Foto: AP)

Četvorica američkih vojnika ranjena su tokom helikopterskog napada u kom je ubijen vođa terorističke grupe Islamska država na sjeveroistoku Sirije, objavili su američki zvaničnici – izvijestila je agencija Reuters.

Saopšteno je da su vojnici i jedan vojni pas povrijeđeni kada je meta napada - identifikovana kao Hamza al-Homsi - izazvao eksploziju.

"Povrijeđeni su u stabilnom stanju i liječe se u američkoj bolnici u Iraku", izjavio je portparol Bijele kuće John Kirby.

Pukovnik Džo Bućino, portparol američke Centralne komande, izjavio da je Hamza al-Homsi nadgledao mrežu te grupe u istočnoj Siriji.

Bućino je rekao da je akcija izvedena u saradnji sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF), savezom predvođenim kurdskim borcima, koji se posljednjih godina bori protiv Islamske države na sjeveru zemlje.

Ukazano je da u akciji nije ranjen nijedan borac SDF-a ili civil, rekao je on.

Agencija Reuters podsjeća da je Islamska država u decembru imenovala novog lidera pošto je njen bivši poglavar izvršio samoubistvo tokom racije na jugu Sirije.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG