Linkovi

Deseci sirijskih vojnika i pobunjenika poginuli u žestokim borbama


Žestoke borbe, tvrde sirijski aktivisti, vode se u okolici mjesta Raqa, na sjeveru zemlje; stradali su deseci sirijskih vojnika i pobunjenika.

Sirijski opservatorij za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu, prenosi da su sukobi trajali satima i doveli do toga da mnogi pobjegnu iz svojih domova. Rečeno je i da su napadnute nadzorne točke, da je bilo zračnih napada i napada ručnim bacačima.

U međuvremenu, američki državni tajnik John Kerry stigao je danas u Kairo nakon jučerašnjih razgovora o sirijskoj krizi s turskim dužnosnicima. U četvrtak, u Rimu, Kerry je najavio dodatnu pomoć sirijskoj opoziciji u iznosu od 60 milijuna dolara i, po prvi put, ne-smrtonosnu pomoć sirijskim pobunjenicima koji pokušavaju zbaciti predsjednika Bashara al-Assada.

Sirija i njezin saveznik Iran danas su optužili SAD da primjenjuju dvostruke standarde time što nude pomoć pobunjenicima.

Tijekom posjeta Teheranu, sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Moallem rekao je da ne razumije kako Sjedinjene Države mogu podržavati skupine koje ubijaju sirijski narod i kažnjavati Sirijce ekonomskim sankcijama.

Odluku o tome hoće li sirijski predsjednik al-Assad ostati na položaju, naglasili su al-Moallem i njegov iranski kolega Ali Akbar Salehi, bit će donijeta na predsjedničkim izborima iduće godine.
XS
SM
MD
LG