Linkovi

Zelenski vjeruje u diplomatsko okončanje rata


Stanovnici Mariupolja prolaze pored stambene zgrade razorene u ruskom bombardovanju.
Stanovnici Mariupolja prolaze pored stambene zgrade razorene u ruskom bombardovanju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da će rat u Ukrajini biti završen dipomatskim dogovorom.

"Pobjeda će biti teška, krvava, ali će se borba okončati diplomatski. Ima stvari koje ne možemo da okončamo osim ako sjednemo za pregovarački sto", kazao je Zelenski u obraćanju naciji.

Takođe je istakao da Kijev radi na tome da povrati borce koji su se predali u čeličani Azovstal u Mariupolju, koji je mjesecima pod ruskom opsadom.

"Sve će zavisiti od UN, Crvenog krsta i Ruske Federacije, da li će borci biti bezbjedni i dočekati razmenu u nekom obliku", rekao je Zelenski i dodao da ukrajinske obavještajne službe pripremaju teren za "razgovor i razmjenu ratnih zarobljenika".

Rusija, međutim, nije saopštila šta će biti sa borcima iz Mariupolja koji su se predali.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u subotu ujutru da se predala i posljednja grupa ukrajinskih boraca iz čeličane Azovstal u Mariupolju, čime je okončana višemjesečna opsada grada koji je potpuno u ruševinama.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG