Linkovi

Zelenski: Pripremamo se za ovosedmične ruske udare


Žena stoji ispred uništene nakon nedavnog ruskog zračnog napada na Časiv Jar, Ukrajina, u nedjelju, 27. novembra 2022.
Žena stoji ispred uništene nakon nedavnog ruskog zračnog napada na Časiv Jar, Ukrajina, u nedjelju, 27. novembra 2022.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je kasno u nedjelju da bi naredna sedmica mogla biti teška kao i protekla kada su ruski raketni udari nanijeli veliku štetu električnoj mreži u zemlji.

Govoreći tokom svog noćnog video obraćanja, Zelenski je rekao da se ukrajinska vojska i drugi državni subjekti pripremaju na ruske udare, dok se nadležnima zahvalio na rješavanju problema sa strujom.

„Razumijemo da teroristi planiraju nove udare. Znamo to zasigurno”, rekao je Zelenski. „I sve dok imaju rakete, oni se, nažalost, neće smiriti.”

Ruski zračni napadi su u više navrata pogađali ključne infrastrukturne mete u Ukrajini, praveći probleme važnim postrojenjima dok se zimska sezona nazire. Ruski zvaničnici su negirali da su ciljali civile takvim napadima.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG