Linkovi

Zelenski: Američki biznismeni spremni za velike investicije u Ukrajini po okončanju rata


Zelenski tokom prošlosedmične posjete Sjedinjenim Državama.
Zelenski tokom prošlosedmične posjete Sjedinjenim Državama.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u nedjelju da se susreo s vodećim američkim poduzetnicima i finansijerima tokom prošlosedmične posjete Sjedinjenim Državama, gdje se razgovaralo o mogućnostima ulaganja u Ukrajini.

Zelenski je rekao da su biznismeni, među kojima su Michael Bloomberg, Larry Fink i Bill Ackman, bili spremni da ulože velika ulaganja u obnovu Ukrajine nakon rata s Rusijom.

"Američki poduzetnici i finansijeri potvrdili su spremnost za velike investicije u našoj zemlji odmah nakon završetka rata i dobijanja sigurnosnih garancija", objavio je on na Telegramu, uz fotografije sastanka.

"Radimo na pobjedi i obnovi Ukrajine."

Na putovanju u SAD i Kanadu prošle sedmice, Zelenski je tražio kontinuiranu vojnu i finansijsku podršku za napore Kijeva da se odbrani od 19-mjesečne invazije Rusije.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG