Linkovi

Zdravstveno stanje veterana ranjenog u sukobu s policijom u Oaklandu se popravlja


24-godišnji veteran rata u Iraku Scott Olsen nakon policijske akcije
24-godišnji veteran rata u Iraku Scott Olsen nakon policijske akcije

Gradonačelnica Oaklanda Jean Quan izjavila je da joj je jako žao zbog nasilja od prije dva dana te da je pokrenuta istraga policijske reakcije na prosvjede.

U Nashvilleu u Tennesseeju iz pritvora je pušteno tridesetak sudionika prosvjeda 'Okupacija Wall Streeta' koji su nakratko uhićeni zbog remećenja javnog mira. Privedeni su rano jutros zbog kršenja zabrane okupljanja na jednom od gradskih trgova, na kojem se inače već tjednima održavaju prosvjedi protiv financijsko-bankarskog sustava.

Za to vrijeme, u Oaklandu u Californiji, popravlja s zdravstveno stanje američkog ratnog veterana Scotta Olsena – koji je ozlijeđen u sukobu s policijom za vrijeme tamošnjih prosvjeda. Prema bolničkim izvorima, njegovo stanje više nije kritično već dobro. Olsen je prije nekoliko dana zadobio rane na glavi, nakon što je policija krenula uklanjati prosvjednike s glavnog gradskog trga. Gradonačelnica Oaklanda Jean Quan izjavila je da joj je jako žao zbog nasilja od prije dva dana te da je pokrenuta istraga policijske reakcije na prosvjede.

U vezi sa sličnim prosvjedima u drugim zemljama, tu je vijest iz Londona gdje su prosvjednici oslobodili prilaz Katedrali Svetog Pavla koja je danas – nakon što je bila zatvorena nekoliko dana - otvorena za posjetitelje. To je bilo prvo zatvaranje te crkve od Drugog svjetskog rata. Premijer David Cameron je izjavio da podržava pravo prosvjeda ali da ono ne uključuje i pravo da se na 'bilo kojem javnom javnom mjestu postave šatori.'

XS
SM
MD
LG