Linkovi

SAD: Zamjenik direktora FBI podnio ostavku


ARHIVA - Zamjenik direktora FBI Endru Mekejb
ARHIVA - Zamjenik direktora FBI Endru Mekejb

Drugi čovjek Federalnog istražnog biroa Endru Mekejb podnio je ostavku, samo nekoliko nedelja prije nego što je trebalo da se penzioniše.

Zamjenik direktora, Mekejb u FBI-u je proveo 22 godine i planirao je da se povuče u martu, kada bi ispunio sve uslove za punu penziju.

Endru Mekejb je prošle godine na kratko bio vršilac dužnosti direktora FBI-a, nakon što je Tramp otpustio tadašnjeg prvog čoveka Agencije, Džejmsa Komija.

Američki predsjednik javno je kritikovao Mekejba zbog navodne političke pristrasnosti.

Naime, Mekejb je kritikovan od strane Trampa i republikanaca za istragu o ruskom miješanju u američke izbore, dijelom zbog toga što se njegova supruga Džil Mekejb neuspješno kandidovala za Senat uz pomoć nekoliko stotina hiljada dolara koje je primila od komiteta koji je vodio prijatelj bivše demokratske predsedničke kandidatkinje Hilari Klinton.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG